Sıkça Sorulan Sorular
Sizden gelen tüm soruları derledik. Merak ettiğiniz diğer tüm soruları tarafımıza ileterek uzman danışmanlarımızın yardımı ile çözüm bulabilirsiniz
S.S.S.
ISO (International Organization of Standardization) uluslararası standartlar teşkilatıdır.
ISO Kalite, uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu bir kalite yönetim sistemi standardıdır.
ISO belgesi, küçük büyük demeden her işletme için gerekli olan bir belge olup, ürün veya hizmetin belirli standartlara uygunluğunu, kalitesini gösterir.
Aldığınız belgenin geçerlilik süresi 3 yıldır. Belgeyi aldıktan 1 yıl sonra ara denetimler yapılır. Eğer bu denetimler sonucunda belge standartlarından uzaklaştığınız tespit edilirse aldığınız belge iptal edilebilir.
Belge ücretleri, hangi ISO Belgesini almayı hedeflediğiniz, çalışan sayınız ve sektörünüz gibi bir çok olasılığa göre değişebilmektedir. Güncel teklif almak için hemen bizimle iletişime geçiniz.
ISO şartlarına uyum sağlayan her işletme ve organizasyon ISO belgesine sahip olmak için başvuruda bulunabilir. Tek kriter, ISO standartlarına uyumlu olmaktır. Küçük ve büyük işletmeler, ISO standartlarına riayet ettikleri takdirde ISO belgesine sahip olabilir.
ISO belgesi almak için kendiniz de başvuru yapabilirsiniz ancak profesyonel bir danışmanlık işletmesi ile çalışmanız oldukça yararınıza olacaktır.
ISO belgeleri verme yetkisi yalnızca akredite olmuş kuruluşlar tarafından yapılabilmektedir. Belgelendirme kuruluşları ile aracı danışmanlık kuruluşlar birbiri ile karıştırılmamalıdır. Belge almanızı sağlayabilecek aracı danışmanlık firmaları ile ISO belgenizi alabilirsiniz. Bizim gibi ISO danışmanlık firmaları, sizin yerinize tüm belgelendirme süreçlerini profesyonelce yönetir ve size sadece prosedürlere uymak kalır. Bu sayede doğrudan belge vermeye yetkili firma ile temasa geçmenize gerek kalmadan belgenizi almış olursunuz. Bizimle iletişime geçerek ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
Genel S.S.S
Öncelikle ISO 9001 belgesi almak isteyen işletmeler, ilgili standardın yükümlülüklerini yerine getirmelidir.
Daha sonra bu standartları yerine getirdiğini kanıtlamalıdır. ISO 9001 standartlarını yakalama konusunda işletmeler kendi içinde bir planlama yapabilir. Ancak işletmelere önerilen konuyla ilgili bir eğitim ve danışmanlık firmasından yardım almalarıdır. Belge almak isteyen firmaların geçmesi gereken ana aşamalar şu şekildedir:
- Organizasyon yönetim sistemin standartlara uygunluğun test edilmesi
- Kontrol ve teftiş süreci
- Belgenin alınması
Bunun yanı sıra başvuru öncesinde her işletme, belge ve evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamalıdır. Denetimlerde belge ve evrak gibi dokümanlar üzerinden hassas bir şekilde durulmaktadır.
ISO 9001 belgesi almak isteyen bazı işletme ve organizasyon sahipleri, eğitimlere katılabilir. Bu eğitimler özel kuruluşlar tarafından verilmektedir. Eğitimlerin amacı, belge alma konusunda işletmelere yardımcı olmaktır.